Resurse pentru tine

Fiecare dintre noi are o poveste.

Povestea fiecăruia are caracteristici diferite cu soluții diferite. Cu fiecare experiență nouă am reușit să pun deoparte lecții importante care m-au ajutat și au ajutat pe cei de lângă mine. 

 Îmi doresc ca fiecare din noi să aibă la îndemână câte o soluție care să se potrivească în orice moment. Prin urmare, am pregătit un catalog de resurse pentru tine – la care poți avea acces oricând și oriunde. 

EDUCAȚIE

Ca parte din comunitate o să ai acces la ultimele proiecte și resurse ce le lansez. Poți să te alături grupului fie la newsletter, fie la pagina de instagram

 

Vreau să împărtășesc cu tine resursele ce m-au inspirat și mă inspiră în fiecare zi.

Cărți recomandate

HARVILLE HENDRIX – Primește iubirea pe care o dorești – Ghid pentru cupluri

EDITH EVA EGER – Alegerea

ALAIN DE BOTTON – O educație emoțională

LORI GOTTLIEB – Poate ar fi mai bine să discuți cu cineva

GABOR MATE – Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns

Site-uri recomandate:

https://drgabormate.com/

https://theholisticpsychologist.com/

https://www.estherperel.com/

https://brenebrown.com/

Mitul #1 Dacă participăm la workshop-ul pentru cupluri înseamnă că avem o problemă majoră și iremediabilă în relație.
Realitatea – Încurajez participarea la workshop-ul pentru cupluri în orice stadiu al relației, încă de la începuturile ei. Participând la workshop, fiecare cuplu poate înțelege mai în profunzime stadiile relației și felul în care poate traversa momentele de conflict fără ca acestea să destabilizeze sentimentul de conectare din relație.

Mitul #2La workshop-uri de grup nu exista confidențialitate – trebuie să ne expunem problemele în fața celorlalți.
Realitatea – Workshop-ul este ghidat de un terapeut relațional Imago, acesta adresându-se întregului grup pe o anumită temă. Apoi, fiecare cuplu va aprofunda tema respectivă folosind un caiet de exerciții care să îi ajute să înțeleagă aspecte ale dinamicii lor de cuplu. Aceste exerciții se vor desfășura doar între parteneri. Conducătorul de workshop va invita apoi cuplurile să împărtășească experiența și nu detaliile din cadrul exercițiilor.

Mitul #3 Dacă participăm la workshop-ul pentru cupluri vom vorbi doar despre lucrurile dureroase din relație.
Realitatea – În cadrul workshop-ului, cuplurile învață să vorbească și despre lucrurile dureroase dar într-un cadru de siguranță emoțională în care să se simtă auziți și înțeleși. Cuplurile sunt ghidate și să învețe cum să aibă grijă conștient de relația lor și să experimenteze bunăstarea emoțională.

Mitul #4Relația noastră nu poate fi salvată de workshop-ul de cuplu.
Realitatea – Fiecare cuplu care participă la workshop vine cu o nevoie diferită, în funcție de stadiul relației. Dacă un cuplu trece printr-o criză a relației, workshop-ul îi poate ajuta pe parteneri să înțeleagă care este sursa conflictelor și cum pot redobândi sentimentul de conectare făcând eforturi conștiente. Participarea la workshop este un prim pas valoros pentru re-angajarea în relație.

Mitul #5 În 2 zile de workshop e imposibil să putem să schimbăm ceva la noi sau la relație.
Realitatea – Fiecare cuplu care participă la workshop se poate afla într-un stadiu diferit al relației însă ce experimentează fiecare cuplu e lupta de putere. În cadrul workshop-ului, accentul este pus pe a înțelege mai în profunzime care sunt sursele conflictului între parteneri. În felul acesta, cuplul învață că orice conflict este, de fapt, un progres pe cale să se întâmple.

Mitul #6 – Workshop-ul de cuplu e doar începutul unei terapii lungi și costisitoare.
Realitatea – Workshop-ul își propune un scop educativ în ceea ce privește etapele unei relații și modul în care un cuplu își poate construi o relație conștientă. Pentru unele cupluri, cele două zile de workshop sunt suficiente pentru a aduce o perspectivă nouă despre relație. Pentru alte cupluri, continuarea workshop-ului cu sesiuni de terapie de cuplu ghidați de un terapeut Imago ar putea să fie alegerea mai potrivită pentru acel cuplu. Fiecare cuplu alege ce e mai potrivit pentru ei și are sens ca investiție (de timp și financiară) în acel moment.